tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Bambuser släpper mjukvara för Googlemobiler

|  ,
|  ,

Malmöbaserade Bambuser, vars mjukvara gör det möjligt att sända film direkt från mobilen, släpper en programversion för Googles operativsystem Android.

Även om ganska få mobiler har Android installerat i dag är intresset på marknaden stort, bland annat eftersom operativsystemet passar bra ihop med Googles övriga tjänster. Bambuser finns redan för andra plattformar som Symbian, Windows Mobile och Apples iPhone. I dag har bolaget 60.000 användare, och antalet ökar med närmare 2.000 varje vecka.

Tillsammans med Viktoriainstitutet i Göteborg har Bambuser också tagit fram speciallösningen LiveResponse, för räddningstjänsten vid olyckstillfällen. Genom att insatsledare på plats sänder en kort inledning kan ledningscentral, Vägverket och andra aktörer snabbt få en överblick över olycksplatsen.

— Det var ett mycket framgångsrikt projekt. Antagligen blir det en bolagsbildning inom kort, säger VD Måns Adler.

Tillsammans med Jonas Vig har han grundat och äger huvuddelen av Bambuser tillsammans med de anställda, som finns i Malmö och Stockholm. Företaget tjänar ännu inga pengar och har fått externt kapital genom det norska investmentbolaget Kistefos, som även har investerat i sökbolaget Kelkoo och Bankia Bank. Första investeringen i Bambuser gjordes förra sommaren och är prestationsbaserad – totalt har Kistefos lovat att investera upp till 15 miljoner kronor.

Anders Frick

Malmöbaserade Bambuser, vars mjukvara gör det möjligt att sända film direkt från mobilen, släpper en programversion för Googles operativsystem Android. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.