onsdag 6 december 2023

inloggad som

Percy Nilsson och tandborstmagnat prisade av Malmö stad

Långsiktig produktutveckling, god tillväxt och lönsamhet är några av de faktorer som gjort att VD:n för TePe Munhygienprodukter i Malmö, Bertil Eklund, utsetts till årets företagare 2008. Han tog emot priset vid Malmö stads näringslivsgala tidigare ikväll.

I sin motivering skriver juryn bland annat: ”Med ett långsiktigt engagemang i både idéarbete och produktutveckling i företaget har Årets Företagare 2008 (Bertil Eklund) lyckats med en affärsidé som i dagens kunskapsmalmö inte längre synes helt självklar.”

Vid kvällens fest på Malmö Opera och Musikteater delades också priser ut i genrerna life science, upplevelseindustrin och mångfald.

För sitt arbete med Malmö Arena gick 2008 års näringslivspris inom upplevelseindustrin till Percy Nilsson. En arena som enligt juryn ”skapar en flexibel miljö, en plats för såväl måndagsmorgnar som kalaskvällar.” Förutom Percy Nilsson var bland andra spelutvecklingsbolaget Illusion Labs nominerade till priset.

I kategorin life science gick 2008 års näringslivspris till Euro-Diagnostica och VD:n Jan Erik Collin, i konkurrens med Tigran Technologies och Probi. Euro-Diagnostica fick priset för sin goda tillväxt — företaget har nyligen flyttat från Medeon i Malmö till större lokaler i Arlöv — och för sin förmåga att förvandla forskningsresultat till kommersiella produkter på ett lönsamt sätt.
Euro-Diagnostica utvecklar diagnostikmetoder för autoimmuna sjukdomar, som bukspottskörtelcancer och ledgångsreumatism.

I genren mångfald gick Malmö stads näringslivspris till Göran Gustavsson på McDonalds Heleneholm/Mobilia.

Långsiktig produktutveckling, god tillväxt och lönsamhet är några av de faktorer som gjort att VD:n för TePe Munhygienprodukter i Malmö, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad