söndag 19 maj 2024

inloggad som

AddPro slukar Malmöföretag

Malmöbaserade AddPro expanderar inom IT-säkerhet och köper upp Defensor i Malmö, med elva anställda och en omsättning runt tretton miljoner kronor.

Defensor grundades 2002 av Jonas Alm och VD:n Andreas Fagerström. De båda säljer nu verksamheten för en hemlig summa. Inriktningen har varit analys av säkerhetsfrågor i den digitala världen.

AddPro gör förvärvet för att stärka sig inom IT-säkerhet, ett område som bolaget redan verkar inom och som enligt VD Nicklas Persson växer kraftigt.

— Vi har bara sett början på det. Digital säkerhet har inte prioriterats och företag har inte insett effekterna av att inte skydda sig. I dag lagras allt kapital digitalt, även det kunskapsmässiga, och hoten ökar dag för dag, säger han.

Innan uppköpet hade AddPro 160 anställda på sina kontor i Malmö, Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Kalmar och Örebro. Preliminära siffror för fjolåret pekar på en omsättning runt 285 miljoner kronor. Vinsten före skatt låg på cirka tjugo miljoner.

På AddPros kundlista finns bland andra börsnoterade Nederman och Consafe Logistics. Den huvudsakliga inriktningen är infrastruktur för IT-lösningar, exempelvis serverlösningar. Företaget grundades år 2000. Största ägare är danska Polaris Private Equity, med 65 procent av aktierna. Fyra grundare, varav Nicklas Persson är en, har tillsammans 28 procent av bolaget. Bland konkurrenterna inom IT-säkerhet finns Integralis och Cygate, som i fjol köpte skånska Avansys.

Kristian Svensson

Malmöbaserade AddPro expanderar inom IT-säkerhet och köper upp Defensor i Malmö, med elva anställda och en omsättning runt tretton miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]