lördag 20 april 2024

inloggad som

Europæisk iværksætterbegivenhed til Øresund i maj

Den Londonbaserede venturekonkurrence Seedcamp kommer til Øresundsregionen til foråret, når arrangørerne starter regionale Mini Seedcamps op i Europa.

Seedcamp er grundlagt af Saul Klein, partner hos ventureselskabet Index Ventures og tidligere markedsdirektør hos Skype. Ideen er at lade 20 europæiske startups møde førende investorer, serieiværksættere og forretningsudviklere i løbet af en efterårsuge. Fem vindere får 50.000 euro og fortsat støtte fra Seedcamps netværk af mentorer.

Hidtil har arrangementet udelukkende været afholdt i London, men i år lanceres der regionale udtagelsesrunder syv steder. For Skandinavien snuppede Helsingborg værtskabet lige for næsen af Stockholm. De øvrige byer, hvor Mini Seedcamp afvikles, er Paris, Warszawa, London, Ljubljana, Berlin og Tel Aviv.

— Jeg blev spurgt af Seedcamp, hvor man burde afholde arrangementet i Skandinavien, og gav en række argumenter for, hvorfor man skulle holde det her i Helsingborg. Blandt andet kunne de godt lide iværksættermiljøet SHIP, hvor vi skal være, siger Joachim Samuelsson, serieiværksætter og i dag hovedejer i Helsingborgfirmaet Biomain.

De selskaber, som deltager i Helsingborg den 5. maj, skal møde 50 mentorer fra Øresundsregionen, Skandinavien og resten af verden.

Af Thomas Frostberg

Den Londonbaserede venturekonkurrence Seedcamp kommer til Øresundsregionen til foråret, når arrangørerne starter regionale Mini Seedcamps op i Europa. Seedcamp er […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.