fredag 19 april 2024

inloggad som

Helsingborgfirma købes fri fra SEB og Industrifonden

Det Helsingborgbaserede dentalfirma Biomain med godt 20 ansatte får nye ejere. SEB og Industrifonden indskød så sent som i marts i år 25 millioner SEK i virksomheden, men sælger nu sine aktier. Ny investor er telekomiværksætteren Joachim Samuelsson, udnævnt til Årets Iværksætter i Helsingborg i 2002.

— Vi vil satse hårdere på det svenske marked for at kunne vokse med lønsomhed og udnytte de muligheder som tandplejereformen i Sverige giver, siger Joachim Samuelsson.

Han køber 28,6 procent af aktierne og indskyder samtidig ny kapital i virksomheden. I dag sidder Joachim Samuelsson i bestyrelsen for det britiske mobiltelefoniselskab Actix, som i 2004 købte hans mobilteknikfirma ComOpt.

Nu træder også Anders Williamsson ind som bestyrelsesformand i Biomain. Han var gennem 15 år koncernchef for HemoCue i Ängelholm. I dag sidder han i bestyrelsen for en række medicoteknikfirmaer som Jolife og Glycorex i Lund samt danske Ambu og Foss.

— Jeg har forladt det operative liv og arbejder i dag på bestyrelsesniveau. Min opgave er at holde iværksætterne i ørerne og sørge for, at de ikke laver alle de fejl, som jeg selv har gjort i min tid. Vi har en fantastisk tradition i Sverige for at opbygge medicoteknikfirmaer, og netop dentalområdet er utroligt spændende lige nu, siger Anders Williamsson.

Biomains grundlægger og hovedejer Jerry Wiener skal sammen med Joachim Samuelsson lede selskabet fremover. Wiener blev tvunget til at forlade direktørstolen i løbet af sommeren efter uenighed med de nye ejere SEB og Industrifonden. Han har siden da ledt efter en investor, der kunne købe Biomain fri.

Hos Industrifonden er man meget fåmælt omkring handlen og henviser til aftaler om tavshedspligt.

— Vi sælger aktieposten til en anden investor af forretningsmæssige årsager. Desværre kan jeg ikke fortælle så meget mere, siger Lars Persson hos Industrifonden i Malmö.

Biomains hovedbeskæftigelse er industriel fremstilling af broer til tandimplantater, der skal erstatte manuel støbning, som har været den traditionelle metode. Sidste år omsatte firmaet for knap 37 millioner SEK. Fra et overskud på fire millioner før skat i 2006 vendte resultatet til et underskud på otte millioner i 2007.

— Vi satser på at nå 40-50 millioner i omsætning i år og over 100 millioner for 2010, siger Jerry Wiener.

Af Thomas Frostberg

Det Helsingborgbaserede dentalfirma Biomain med godt 20 ansatte får nye ejere. SEB og Industrifonden indskød så sent som i marts […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.