tisdag 23 april 2024

inloggad som

Fem skarpe til Q-Day-generalen Elisabet Johnson…

… der lader op til premieren i Lund på torsdag. I december sidste år var der smugpremiere på inspirationsdagen Q-Day, på torsdag er tiden inde til den første “rigtige” dag med temaet “Signs of Tomorrov”, hvor tanken er at skabe et mødested for mange forskellige typer mennesker.

Hvordan ser tilmeldingstallet ud før torsdag?

— Der er faktisk næsten udsolgt. Så det er godt. Vi har plads til godt 300 personer.

Hvad skal der ske på Q-Day 2008?

— Det bliver et spændende indhold; vi har tre niveauer på programmet kan man sige. Dels en halv snes talere, nogle standup-komikere, som egentlig ikke er komikere, og så en række stemmer udefra – korte hilsener i og uden for Sverige.

Hvad er ideen med Q-Day?

— Det handler om at mødes under ganske uformelle former, at være nysgerrig omkring fremtiden og perspektiver, der kan tilføre energi til det, man beskæftiger sig med. Uanset om man arbejder med kultur eller er forsker. For mig handler det om at koble af og blive beriget.

De lokaler, I skal være i, er specielle – Apparat- og Vandhallen på Lunds tekniska högskola. Hvorfor skal I være der?

— Når vi taler skæringspunkter og møder, så er det her et godt sted at være. Det er som et nedlagt industrilokale. Der var ingenting fra starten, så vi har måttet bygge det hele op fra grunden. Men vi har ikke gjort særligt meget ved lokalerne. Jeg vil gerne have, at de her yderpunkter skal karakterisere dagene.

Hvem kommer?

— Blandingen består af alle de elementer, vi ønsker, også aldersmæssigt. Det er sjovt, at så mange vælger at komme, selv om vi ikke har røbet særligt meget af programmet.

Af Wivan-Kristina Sandberg

… der lader op til premieren i Lund på torsdag. I december sidste år var der smugpremiere på inspirationsdagen Q-Day, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad