lördag 20 april 2024

inloggad som

Lumitecs porteføljeselskab får tilført ny kapital

Ventureselskabet og startup-investoren Lumitec i Lund har nu opnået ekstern viderefinansiering i næsten alle sine porteføljeselskaber. Senest gælder det Neobiotics, som har modtaget knap to millioner svenske kroner fra et konsortium af business angels anført af Kjell Stenberg, tidligere investor i Malmöfirmaet Wnt-research samt ethanolfirmaet Taurus Energy.

Neobiotics udvikler lægemidler mod multiresistente bakterier. I Lumitecs portefølje er endvidere websikkerhedsfirmaet Ubiqo, som har fået tilført ekstern kapital i millionklassen via revisor og business angel Tomas Ahlgren. Ubiqo er netop ved at gennemføre endnu en nyemission.

Som Rapidus tidligere har rapporteret, har Clinical Laserthermia Systems (CLS) endvidere fået tilført to millioner kroner. Også Nanosep har opnået finansiering, og Phase Holographic Imaging har fået tilskud fra blandt andre serieiværksætteren Christer Fåhraeus. Biotekfirmaet Celltrix fik allerede for et par år siden tilført 28 millioner i dansk venturekapital.

— Lumitec går næsten altid ind som første investor i en meget tidlig fase. Derfor bliver nye investorer en meget vigtig bekræftelse fra markedet på, at vi er på rette vej, siger Lumitecs adm. dir. Patrik Söderlund.

Nares er det eneste firma, som endnu ikke har fået tilført ekstern kapital ud over penge fra Lumitec. Men her er salget af virksomhedens antiallergiprodukt gået over forventning. I foråret blev produktet introduceret på apoteker i Sverige og Norge, og i løbet af de to første måneder blev der solgt 60.000 enheder. Målet er at sælge 100.000 inden årets udgang.

Af Anders Frick

Ventureselskabet og startup-investoren Lumitec i Lund har nu opnået ekstern viderefinansiering i næsten alle sine porteføljeselskaber. Senest gælder det Neobiotics, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.