söndag 14 april 2024

inloggad som

Zymenex’ lægemiddelkandidat sælges for 135 millioner dollars

Forskningsvirksomheden Zymenex i Hillerød sælger et af sine projekter til den internationale børsgigant Shire for 135 millioner dollars. For storejerne i Zymenex, BankInvest og Sunstone Capital, skæpper det godt i kassen.

Zymenex sælger lægemiddelkandidaten Metazym mod den neurologiske børnesygdom MLD. Sygdommen er arvelig og hundrede procent dødelig. Shire overtager projektet, på et tidspunkt hvor det er i kliniske fase II-studier. Men man er allerede begyndt at behandle patienter med stoffet, oplyser Peter Benson, ansvarlig for Sunstones life science-fond.

— Det er en fantastisk aftale. Det er et bevis på, at det i Danmark er muligt at drive en idé hele vejen til markedet. En fjer i hatten for dansk biotek. Det er også interessant, at Shire ikke går ind med milepælsbetalinger, men overtager hele projektet, siger Peter Benson.

Zymenex beskæftiger sytten personer. Det ti år gamle firma har endvidere et forskningslaboratorium i Stockholm. Tilbage i virksomheden efter aftalen er to andre lægemiddelprojekter omkring nervesygdomme. Præcis hvordan de skal drives videre, står ikke klart, fortæller Peter Benson.

— Vi forventer os et vist afkast. Aftalen er vigtig for Zymenex, men naturligvis tilfalder der også investorerne en del, siger Sunstone Capitals Sten Verland, som også sidder i Zymenex’ bestyrelse.

I alt er der investeret over 300 millioner kroner i Zymenex. Køberen Shire er noteret på både Nasdaq og børsen i London.

Af Kristian Svensson

Forskningsvirksomheden Zymenex i Hillerød sælger et af sine projekter til den internationale børsgigant Shire for 135 millioner dollars. For storejerne […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.