torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Grøn nordisk konference skaber netværk i Silicon Valley

Nu skal nordiske miljø- og energiteknikfirmaer kobles sammen med iværksættere i Silicon Valley. Ved hjælp af medieiværksætteren Tony Perkins skal de fem nordiske lande samt Estland slå sig sammen og skabe nye netværk for fremtidig vækst inden for cleantech. Det sker via konferencen Nordic Green i Silicon Valley i slutningen af april. Hovedarrangør er Innovation Center Denmark i Palo Alto, sammen med det amerikanske forskningsinstitut SRI samt nyheds- og netværkssitet AlwaysOn.

Arrangørerne af Nordic Green håber at tiltrække erhvervsledere fra Norden og Estland til konferencen. Formålet med arrangementet er at skabe partnerskaber med iværksættere i Silicon Valley. På talerlisten er flere velkendte profiler fra branchen, såsom Ditlev Engel, adm. dir. for Vestas Wind Systems, Peter Tøttrup fra Vækstfonden og Barbara Heydorn fra SRI. Også repræsentanter fra Grundfos, Novozymes, DONG Energy og Danfoss Ventures deltager. Tidligere har Innovation Center Denmark afholdt lignende arrangementer, men da kun for danske virksomheder.

— Her i Silicon Valley betyder netværk alt. Vi plejer at arrangere netværksmøder et par gange om måneden, siger Peter Winarsky, projektleder hos Innovation Center Denmark.

For nogle år siden anlagde Danmark en ny strategi om at lade landets økonomi blive mere innovations- og videnbaseret. Myndighederne har som mål, at Danmark i 2016 skal høre til blandt verdens førende videnbaserede økonomier. Et led i denne plan er at opstarte innovationscentre på strategiske steder i verden. Centret i Palo Alto i Californien er det første af sin art, for nylig åbnede et i Shanghai og snart kommer endnu et til i München.

— Hvis et dansk firma er interesseret i det nordamerikanske marked, så er Silicon Valley det bedste udgangspunkt, siger Peter Winarsky.

Af Anders Frick

Nu skal nordiske miljø- og energiteknikfirmaer kobles sammen med iværksættere i Silicon Valley. Ved hjælp af medieiværksætteren Tony Perkins skal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad