fredag 19 april 2024

inloggad som

Øresundsregionen kan få europæisk stjernestatus

Øresundsregionen er en god kandidat til at blive European Star Region 2008. Som en af fem regioner granskes regionen nøje, via Øresund Science Region, af en jury fra EU-direktoratet DG Enterprise and Industry.

Udnævnelsen gives til en region, som har udmærket sig inden for iværksætteri og innovation. Prisen uddeles den 22. februar.

— Hvis vi vinder, bliver det en triumf for regionen og det øresundske samarbejde. Det betyder meget, hvis vi er en af Europas førende innovationsregioner, og det vil være en hjælp i vores jagt på investeringer, siger Bengt Streijffert, chef for Øresundsuniversitetet og Øresund Science Region.

Øresund Science Region blev opfordret af DG Regio til at søge udmærkelsen og har mødt en delegation fra direktoratet. Men DG Regio har valgt at holde lav profil med en stor del af informationerne omkring udmærkelsen, blandt andet hvem der sidder i juryen, og hvad præmien til vinderen er.

— Vi ved ikke rigtigt, hvad de sammenligner, eller hvilke andre der er i finalen. Der har været en repræsentant her for at tjekke, at alt, hvad vi skriver, stemmer overens med virkeligheden. Vi har hørt rygter om, hvad de gør, fra andre kontakter og kilder, men de fortæller ingenting, siger Bengt Streijffert.

At Øresundsregionen er nået til finalen, er dog en præstation i sig selv, mener han, med tanke på at flere hundrede regioner var med i granskningen fra starten, og kun fem er tilbage.

Af Anna Palmehag

Øresundsregionen er en god kandidat til at blive European Star Region 2008. Som en af fem regioner granskes regionen nøje, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.