lördag 20 april 2024

inloggad som

Malmöfirma bag ny gør-det-selv-tjeneste for bøger

Det nystartede Malmöfirma Solentro har i disse dage lanceret en webtjeneste for skrivelystne kunder. Hjemmesiden er baseret på et koncept, som gør det muligt at trykke en personligt udformet bog. Solentros grundlæggere, brødrene Tobias og Hampus Schildfat, fik ideen efter at have skrevet en bog til deres fars 55-års fødselsdag.

— Folk spurgte, hvordan vi havde lavet bogen, og vi indså, at der var kommercielle muligheder i det her koncept, siger Tobias Schildfat, der forlod stillingen som business area manager i fødevaregiganten Findus for at starte Solentro.

På hjemmesiden solentro.com kan kunderne indsende deres egne tekster, billeder og breve, hvorefter det hele samles til en bog. Det, der adskiller Solentros idé fra mange andre hjemmesider med lignende tjenester, er, at familie, venner og kolleger kan indsende deres egne bidrag til bogen. Prisen for en bog ligger på mellem 200 og 700 SEK.

— Tanken er, at det skal være let at skabe et smukt design. Vi arbejder med færdige skabeloner i et webbaseret program, som er let at bruge, siger Hampus Schildfat.

Solentro er et af kuvøsefirmaerne i Malmö Incubator (Minc) og beskæftiger i dag fire personer. Til januar lanceres en engelsksproget version. Brødrene håber til næste år at kunne tiltrække kunder fra hele verden.

Af Sara Assarsson

Det nystartede Malmöfirma Solentro har i disse dage lanceret en webtjeneste for skrivelystne kunder. Hjemmesiden er baseret på et koncept, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.