lördag 2 december 2023

inloggad som

Sværvægtere opretter ny life science-fond

Nogle af regionens mest kendte navne inden for life science-branchen er i færd med at starte en investeringsfond, der skal hjælpe forskningen ved Lunds universitet frem til kommerciel udnyttelse.

Tilsammen har de stiftet Lund BioScience AB. Ideen bygger på Karolinska Developments aktiviteter i Stockholm, som støtter godt 30 life science-firmaer tilknyttet Karolinska Institutet. Thomas Andersson fra Karolinska Development bliver adm. dir. for Lund BioScience.

I bestyrelsen sidder blandt andre Per Belfrage, professor ved det medicinske fakultet i Lund og bestyrelsesformand i Medicon Valley Alliance, tillige med MVA’s vicedirektør Stina Gestrelius. Et andet kendt navn er Leif Smeby, tidligere forskningsdirektør i medicoteknikkoncernen Gambro.

— Tanken er at skabe en investeringsfond, som Lund har manglet. Hele formålet er at forbedre vilkårene i regionen, især på den svenske side. Det er morsomt, at det netop er life science, der går foran de øvrige brancher. Ideen er, at der fremover skal komme parallelle systemer til andre brancher, siger Stina Gestrelius til Rapidus.

Per Belfrage skal bidrage med sin mangeårige erfaring fra såvel erhvervslivet som universitetsverdenen.

— Det her er et spændende projekt, som gavner forskningsaktiviteterne ved Lunds universitet og de to universitetshospitaler i Lund og Malmö. Tanken er, at Lund BioScience skal fungere som et supplement til Teknopol og Innovationsbron og udelukkende støtte bioscienceaktiviteter, siger han.

Af Sara Assarsson

Nogle af regionens mest kendte navne inden for life science-branchen er i færd med at starte en investeringsfond, der skal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad