lördag 20 april 2024

inloggad som

Professor Nukem lærer Øresundsborgere om forskning

Mere og sjovere forskning til folket. Det er ideen bag forskningsportalen xibit.info, som lanceres af Øresundsuniversitetet i morgen. Her kan man blandt andet finde podcast-interviews med forskere fra Högskolan Kristianstad og Roskilde Universitetscenter, samt spil og simulationer fra universiteterne i København og Lund.

— Vi håber at nå et andet publikum end normalt. Meningen er, at de universiteter, som deltager, skal kunne eksperimentere med måden at formidle forskningsinformation på, siger projektleder Henning Wettendorff fra Exhibit Øresund, der stå bag portalen.

De, der vil lære mere om computerspillenes effekter bistået af “Professor Nukem” fra København eller teste deres hypoteser på rigtige forskningsdata fra Humanistlaboratoriet i Lund, kan gøre det med start fra i morgen. Portalen vil derefter blive holdt åbent mindst året ud.

Exhibit Øresund er et projekt inden for Diginet Øresund, Øresund Science Regions platform for den digitale oplevelsesindustri. Projektet finansieres af såkaldte interreg-midler fra EU samt penge fra Region Skåne og de deltagende universiteter.

Af Lisa Kirsebom

Mere og sjovere forskning til folket. Det er ideen bag forskningsportalen xibit.info, som lanceres af Øresundsuniversitetet i morgen. Her kan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.