lördag 20 april 2024

inloggad som

WeAidU starter Europaekspansion og direktørjagt

Medicoteknikselskabet WeAidU i Ideon i Lund søger en ny, markedsorienteret adm. dir., som skal lede virksomhedens internationale ekspansion. Den nuværende adm. dir., læge og professor Lars Edenbrandt, har haft jobbet siden starten i 1999 og vil blive i selskabet som forsknings- og udviklingschef.

I disse dage har WeAidU også indgået to aftaler med distributører i Schweiz og Østrig, hvilket indebærer, at man for første gang skal lancere beslutningsstøttesystemet CARE uden for Norden.

Systemet anvendes af læger til analyse, tolkning og rapportering af medicinske billeder taget med strålingsfølsomt kamera efter injektion af radioaktive spormolekyler i kroppen. Den første version, CARE heart, anvendes til diagnose af hjerteinfarkt, og det er den som nu skal introduceres i to nye lande. Den anvendes allerede på klinikker i Sverige, Finland og Danmark. Ifølge WeAidU’s markedschef Fredrik Luttropp regner man med at kunne sælge CARE heart for omkring en million svenske kroner i Østrig og lige så meget i Schweiz.

Et kommende produkt, CARE brain, til diagnose af demensforandringer i hjernen, er i slutfasen af såkaldte betatester, hvilket betyder, at programmet er blevet testanvendt af demenslæger i flere lande. Virksomheden planlægger at lancere denne version i næste måned, og før sommer i yderligere to udgaver, en til Parkinsonisme og en til cancerforandringer i skelettet.

WeAidU ejes for en stor dels vedkommende af finansmanden Bo Håkansson, som gennem en nyemission i tre trin er på vej til at opkøbe 51 procent af aktierne i selskabet. Øvrige ejere er ansatte, bestyrelsesmedlemmer, ventureselskabet Augmenta Venture Partner og Lunds universitets holdingselskab LUAB. Selskabet er i den tidlige markedsfase og giver endnu ikke overskud.

Af Lisa Kirsebom

Medicoteknikselskabet WeAidU i Ideon i Lund søger en ny, markedsorienteret adm. dir., som skal lede virksomhedens internationale ekspansion. Den nuværende […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.