lördag 20 april 2024

inloggad som

Fem danske selskaber på plads i Silicon Valley

Fem virksomheder og en projektorganisation har hidtil åbnet kontor i Innovation Center Denmark i Palo Alto. Centret henvender sig primært til virksomheder inden for informations- og kommunikationsteknologi, life science og fornybar energi.

Atomistix sælger en softwareplatform til 3D-modulering af nanostrukturer, som kan erstatte laboratorieforsøg. Atomistix har sin base på Niels Bohr-instituttet i København, men har overflyttet vicedirektøren til Silicon Valley og rejser kapital til en større USA-ekspansion.

Alphalyse er et privatejet life science-firma fra Odense, som udfører identificering og karakterisering af proteiner for andre forskningslaboratorier, biotek- og farmaceutiske virksomheder samt levnedsmiddelindustrien. Alphalyse har allerede kontor i Montreal, Canada.

Scalepoint Technologies konstruerer datasystemer til kundekommunikation og håndtering af erstatningskrav til forsikringsselskaber. Blandt kunderne er Alka Forsikring, Codan, Trygg Hansa og Topdanmark. Virksomheden ejes for en tredjedels vedkommende af Maersk og har endvidere kontorer i England, Holland, Spanien og Frankrig.

Tpack sælger systemløsninger, som gør det muligt at transportere data via telefonnetværk. Kunderne er internationale telekomleverandører. Virksomheden er privat og har hovedsæde i Herlev. Finansieret af Vækstfonden, Innfond og Slottsbacken.

1st Corporate Technologies er et konsulentbureau for exitstrategier, som hjælper små, skandinaviske teknologivirksomheder med at forberede sig til at blive opkøbt, som regel af amerikanske selskaber. 1st medvirkede, da Pixmantex – der fremstiller software til billedhåndtering – for nylig blev opkøbt af Adobe Inc. Hovedkontoret ligger i London, men en stor del af personalet sidder i København, med partnere i Malmö og New York.

Desuden sidder Baltic Sea Solutions i centret i tre måneder på forsøgsbasis. Organisationen, med sæde i Holeby, arbejder med bæredygtig økonomisk udvikling i perifere regioner omkring Østersøen og samarbejder med forskningsinstitutioner og lokale myndigheder i otte lande.

Yderligere to selskaber flytter ind i centret i løbet af første kvartal 2007.

Af Amanda Termén

Fem virksomheder og en projektorganisation har hidtil åbnet kontor i Innovation Center Denmark i Palo Alto. Centret henvender sig primært […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.