tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Øresunds miniforskning større end både Stockholms og Helsingfors’

Nanoforskere i Øresundsregionen har publiceret flere artikler indenfor deres område end forskere i både Stockholm/Uppsala og Helsingfors. Artiklerne fra Øresund er også blevet citerede i andre forskningspublikationer i højere udstrækning. Det fremgår af en rapport, som interesseorganisationen Nano Øresund har fået udarbejdet hos Danmarks Tekniske Videnscenter.

I nanovidenskab måles bestanddelene normalt milliardtedele meter. Over 300 forskere og mindst lige så mange studenter findes på området i Øresundsregionen, som har to af Europas fire civilingeniøruddannelser, der er rettet mod nanoteknik. Men ifølge Mattias Dinnetz, direktør for Nano Øresund, beror dominansen fra Danmark og Skåne ikke bare på antallet af forskere og studenter.

— Der findes en integrationsvilje, som gennemsyrer forskersamfundet, hvilket giver interessante konstellationer over grænsen. Resultatet bør tiltrække yderligere forskere, studenter og forskningsfinansiering til Øresundsregionen, siger Mattias Dinnetz.

I 2004 blev der publiceret omkring 280 forskningsartikler i Øresundsregionen, sammenlignet med cirka 240 i Stockholm/Uppsala og 150 i Helsingfors. Mellem 2001 og 2004 blev der citeret over 20 respektive 60 procent flere artikler fra Øresundsregionen end fra Stockholm/Uppsala og Helsingfors.

Nanoforskere i Øresundsregionen har publiceret flere artikler indenfor deres område end forskere i både Stockholm/Uppsala og Helsingfors. Artiklerne fra Øresund […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad