tisdag 23 april 2024

inloggad som

Neobiotics søger 10 millioner til mundsårssalve

Lundselskabet Neobiotics har tilknyttet nye partnere og søger kapital til at udvikle deres første produkt, salven Herpicure mod mundherpes. Herpes forårsages af en virusinfektion, der danner blærer omkring munden, som kan blive inficeret af bakterier. Neobiotics har syntetiseret en helt ny gruppe stoffer med effekt på såvel bakterier som virus, hvilket ifølge selskabet er unikt. Et sådant antibiotikum kan anvendes på en lang række områder.

Ifølge Patrik Söderlund, adm. dir. for ventureselskabet Lumitec som har foretaget to investeringer i Neobiotics, har tidligere studier omkring det nye herpespræparat vist en betydelig kraftigere effekt end de eksisterende behandlinger.

Blandt Neobiotics nye partnere er den svenske gren af den internationale kemigigant DuPont, som skal producere det nye stof, samt Malmöfirmaet Bioglan der hjælper med at udvikle lægemiddelformen.

Selskabet regner med at det skulle bruge op til 35 millioner svenske kroner til at bringe produktet gennem de kliniske fase I-studier (tester på raske frivillige), og derefter behøver man en større partner. I første omgang søger man nu 10 millioner svenske kroner til det kommende års drift og henvender sig primært til ventureselskaber med erfaring fra lægemiddeludvikling.

Adm. dir. for Neobiotics er professor Anders Grubb i Malmö. Bakteriolog Aftab Jasir er ansvarlig for den videnskabelige udvikling, og den nyansatte projektleder Christian Freiburghaus, tidligere Gambro og AnaMar, står for forretningsudviklingen. Aktiviteterne er baseret på femten års forskning på Lunds universitet. De største ejere af Neobiotics er Anders Grubb og Lumitec, der hver ejer knap 30 procent af selskabet. Resten ejes af forskere i Sverige og Polen, som arbejder i Neobiotics.

Lundselskabet Neobiotics har tilknyttet nye partnere og søger kapital til at udvikle deres første produkt, salven Herpicure mod mundherpes. Herpes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad