lördag 20 april 2024

inloggad som

Supermåned slår Jolifes rekordår

Medicoteknikselskabet Jolife i Ideon i Lund voksede eksplosivt i 2005. Men januar i år var endnu bedre. Virksomheden solgte i løbet af måneden flere hjertemassageapparater end hele sidste år.

486 eksemplarer af Lucas, en maskine der giver mekanisk hjertemassage, blev solgt i 2005, sammenlignet med 84 det foregående år. Dengang, ligesom i januar i år, var det primært ambulanceorganisationer i England, Holland og Sverige, som efterspurgte produktet i stadig større udstrækning.

— I slutningen af 2005 ændrede man de internationale retningslinjer for livredning, så man ikke skal defibrillere først, men give kompressioner først. Det har gavnet os, siger adm. dir. Erik von Schenck.

Jolife omsatte for 19,4 millioner svenske kroner i 2005, mere end en firedobling fra 3,9 året før. Selskabet øger dog sit underskud til 19 millioner fra 16,8 i 2004.

— Vi er stadig i gang med produktudvikling og forskning. Bestyrelsen og ejerne har besluttet at accelerere udviklingen også i indeværende år. I løbet af 2005 har vi også brugt penge på at lancere produktet i alle vesteuropæiske lande, tidligere var vi kun repræsenteret i England og Sverige, siger Erik von Schenck.

To af hovedejerne, CapMan og InnovationsKapital, investerede i efteråret femten millioner SEK i selskabet. Penge, som takket være det gode salg, nu bringer selskabet et stykke ind i det kommende efterår. Ved siden af den tredje hovedejer, Lars Sunnanväder, har 50 privatpersoner andele i Jolife. 17 personer er ansat i virksomheden, der har Position Skånes adm. dir. Semmy Rülf som bestyrelsesformand.

Medicoteknikselskabet Jolife i Ideon i Lund voksede eksplosivt i 2005. Men januar i år var endnu bedre. Virksomheden solgte i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.