fredag 29 september 2023

inloggad som

Dansk Droge fordobler salg i Sverige efter opkøb

Dansk Droge A/S har med en fordobling på knap to år langt oversteget forventningerne til omsætning efter købet af Active Care in Sweden AB i Malmö. Købet kom i februar 2004 for at udbygge Dansk Droges salgsposition inden for vitaminer, kosttilskud og naturlægemidler.

— Vi har siden fordoblet antallet af supermarkeder, som sælger vores produkter syd for linjen mellem Göteborg og Stockholm, ligesom vores omsætning på det svenske marked er fordoblet, fortæller direktør Henrik Gundelach fra Dansk Droge.

Midt i 2004 overgik Active Care til moderselskabets brudte regnskabsår og bogførte da godt 2,8 millioner kroner i indtægter for den forudgående ni-måneders periode. Henrik Gundelach vil ikke oplyse nogen nye tal, men for moderfirmaet er der store beløb i spil.

Firmaet med hovedkontor i Ishøj syd for København omsætter for ca. 380 mio. danske kroner årligt med eksport til mere end 25 lande. Der er ca. 285 medarbejdere, som forsker, udvikler, fremstiller og distribuerer multivitaminer, kosttilskud og naturlægemidler.

Dansk Droge blev i 2002 delvist købt af det danske Polaris Private Equity med en investorkreds, der bl.a. tæller A.P. Møller, ATP, Danica, Danske Bank, Dansk Kapitalanlæg og PFA Pension.

Active Care in Sweden AB var før købet en mindre leverandør af kosttilskud og naturlægemidler, men i dag sælger det dansk ejede datterselskab fra ICA-, COOP- og Vivobutiker samt andre dagligvareforhandlere. Trods omsætningsfremgangen er staben i Sverige ikke udvidet, men hele lagerstyringen og lagerfaciliteterne er til gengæld flyttet fra Sverige til Ishøj.

— Her fra Ishøj er det meget nemt at benytte Øresundsforbindelsen som brohoved til eksporten til Sverige, konstaterer Henrik Gundelach.

Siden opkøbet i Sverige er ekspansionen fortsat per 1. marts i år, hvor Dansk Droge i Finland overtog sportsnutrition selskabet, Suomen Urheilo Ja Terveysravinnetukku Oy – og i august sidste år gjaldt opkøbet i Polen af Dansk Droges distributør, Amis Medica.

Dansk Droge A/S har med en fordobling på knap to år langt oversteget forventningerne til omsætning efter købet af Active […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad