tisdag 27 februari 2024

inloggad som

USA-problemer alvorligt slag for ProstaLund – forbereder storemission

2005 har været et særdeles barsk år for medicoteknikselskabet ProstaLund. Omsætningen er dalet 35 procent efter langvarige problemer med distributøren ACMI, som har bevirket, at salget i USA er gået i stå. Ved den amerikanske lancering omkring årsskiftet 2002/03 var det ambitionen at omsætte for 100 millioner svenske kroner allerede i 2004. Med tre uger tilbage af indeværende år regner ProstaLund med, at salget ender på 26 millioner, sammenlignet med knap 40 millioner kroner i 2004.

— I 2004 fik vores amerikanske distributør store interne problemer, samtidig med at der opstod en uenighed omkring aftalens tolkning. Aftalen blev til en møllesten om halsen på os, men dette forår nåede vi frem til et dyrt forlig. Vi har mistet tre fjerdedele af årets omsætning i USA på grund af den dårlige salgsorganisation, siger adm. dir. Magnus Bolmsjö.

Resultatet for 2005 bliver negativt. Efter otte måneder var underskuddet øget til 28 millioner svenske kroner , fra 18 millioner i fjor.

— Det positive er, at salget i Europa vokser stabilt med cirka 20 procent, siger Magnus Bolmsjö.

I løbet af året har virksomheden opbygget deres egen salgsorganisation i USA med otte ansatte. I 2006 skal der startes på en frisk, og ambitionen er at fordoble omsætningen. Det bringer dog ikke selskabet frem til positivt cashflow. Lige nu forbereder man derfor en fortrinsemission på 45-60 millioner svenske kroner.

ProstaLunds virksomhed er baseret på en teknik til mikrobølgebehandling af godartet forstørret prostata. Største ejere er Investment AB Latour.

2005 har været et særdeles barsk år for medicoteknikselskabet ProstaLund. Omsætningen er dalet 35 procent efter langvarige problemer med distributøren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad