lördag 20 april 2024

inloggad som

Medicon Valley stærkeste biocenter omkring Østersøen

Når organisationen for bioteknologiske netværk omkring Østersøen, ScanBalt, 3. og 4. november holder konferencen ScanBalt Forum i Oslo bliver Medicon Valley fremhævet som absolut stærkeste biocluster.

Det sker efter ét års kortlægning af kompetencer, benchmarks og udvikling af fælles benchmarks omkring Østersøen. Formålet er ifølge ScanBalts generalsekretær Peter Frank både at markedsføre hele Østersøregionen og skabe netværk mellem kompetencerne.

— Kortlægningen vil være et solidt skridt fremad, siger Peter Frank.

Blandt andre er Medicon Valleys Academys vicedirektør, Stina Gestrelius, og projektkoordinator Careen Krüger fra Biocon Valley i Nordtyskland involverede i projektet med navnet Competenceregion. Og selv om kortlægning af kompetencer var vigtigere i projektet end ranking, så er Medicon Valley en klar nummer ét.

— Medicon Valley er mest modent, men mange nye bioregioner kommer i gang nu, siger Stina Gestrelius.

Hun nævner også Stockholm som et stort bioområde, der kan nærme sig Medicon Valley.

— Men Stockholmområdet er så stort og spredt uden der har været tale om en samlet bioregion. Uppsala er et andet område, men den dag de formår at samle sig bliver det vældigt stort. De forsøger, men de har ikke haft tradition for at samarbejde, siger Stina Gestrelius.

I Nordtyskland er der også muligheder for styrkede biotekklynger. Men Stina Gestrelius ser det som et problem, at samarbejdet der i højere grad hviler på offentlige frem for private penge. Derfor føler virksomhederne sig ikke så forpligtede til at deltage.

— Og så må vi ikke glemme Finland specielt omkring Turku, som også er aktive i ScanBalt, siger Stina Gestrelius.

Hun forklarer Medicon Valleys førerposition omkring Østersøen ud fra, at dels var her mange biovirksomheder i forvejen, og dels ligger der store universiteter meget tæt.

Først på langt sigt vil eksempelvis bioregioner omkring Baltikum blive modne.

Når organisationen for bioteknologiske netværk omkring Østersøen, ScanBalt, 3. og 4. november holder konferencen ScanBalt Forum i Oslo bliver Medicon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.