söndag 14 april 2024

inloggad som

EU-millioner til udvikling af molekyleinstrument

Crystal Research i forskerparken Ideon i Lund har fået EU-midler til udviklingen af deres metode LevTest til krystallisering af makromolekyler som proteiner og viruspartikler. I disse dage starter arbejdet i et multinationalt forskningskonsortium, som har fået hvad der svarer til 6,5 millioner SEK fra EU’s sjette rammeprogram til udvikling af et instrument baseret på Crystal Researchs metode.

— Over 1.500 projekter ansøgte om midler, og vi var blandt de kun 70 som modtog penge. Det her er kæmpestort for os, siger bestyrelsesformand Claes Friberg.

Eventuelle patenter, som kan komme ud af samarbejdet, tilfalder Crystal Research. Projektet skal løbe i to år, og derefter regner selskabet med at opstarte industriel produktion af instrumentet.

Krystallisering er en vigtig metode til strukturbestemmelse af molekyler, noget der er af stor betydning inden for blandt andet proteomik og lægemiddelforskning. I dag er krystallisering dyrt og kompliceret. Målet med Crystal Researchs metode er at fremskynde processen og sænke omkostningerne ved at reducere materialeforbruget.

Crystal Research ejes af forskerne bag selskabet (40%), investeringsselskabet New Science Svenska AB (25%) og KI Holding ved Karolinska Institutet (2%).

Crystal Research i forskerparken Ideon i Lund har fået EU-midler til udviklingen af deres metode LevTest til krystallisering af makromolekyler […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.