söndag 14 april 2024

inloggad som

Benzingiganter finansierer nordisk satsning på gratis navigationssoftware

Det lille softwarefirma emappz i Höör i Midtskåne har fået fire store benzinselskaber til at støtte udviklingen af et nyt stykke software til vejvisning og turistinformation i håndcomputere. Udviklingen har stået på i et halvt år og den første version blev frigivet i Sverige i september. Siden følger Danmark og Norge til efteråret.

Softwaren bliver gratis for brugerne. Indtægterne kommer i stedet fra annoncesalg. Blandt de første tunge annoncører findes Preem, OKQ8, Hydro og Shell.

— Det er et godt fundament. Vi har finansieret de første måneders udviklingsarbejde selv. Et aktieselskab er nu under stiftelse, og vi har fået tilført en mindre portion venturekapital fra private investorer i regionen for at klare os nogle måneder frem, indtil vi kan begynde at fakturere annoncørerne. Derefter kan vi drive selskabet ved hjælp af annonceindtægterne, siger Patrik Maran.

Han har en baggrund fra IT-selskaber som Absalon, Systeam og Brimstone og har grundlagt emappz sammen med Göran Erwe, tidligere marketingchef hos Skånska Energi og med erfaring fra reklamebranchen.

emappz indkøber vej- og kortinformation fra eksterne leverandører, men opbygger hele softwaren til navigering og præsentation selv. Ifølge Patrik Maran er ideen, at annoncerne skal opfattes som information om kørestrækningen og derfor ikke virke forstyrrende.

Det lille softwarefirma emappz i Höör i Midtskåne har fået fire store benzinselskaber til at støtte udviklingen af et nyt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.