fredag 19 april 2024

inloggad som

Mobitech går over sundet for yderligere ekspansion

Det tre år gamle firma Mobitech fra Kastrup ved København har efter et svært første år i 2001 med kun ti kunder oplevet en fremgang til en base i dag på omkring 450 kunder, og Mobitech har netop fået den første svenske kunde til mobile tjenester. Det skal skabe basis for yderligere ekspansion også på det svenske marked, oplyser salgs- og marketingschef Erik A. Bjørnsen.

Den svenske ordre, der gik til Shell i Luleå, kom tilfældigt. Shell søgte selv mobile tjenester og fandt så firmaet i Kastrup.

— Shell i Luleå benytter nu vores SMS-system, når servicemedarbejdere skal tilkaldes for at tjekke deres tanke. Det er første sted i Sverige systemet benyttes, og derfra ønsker Shell at udbrede teknologien. Ordren betragter vi som et brohoved til at komme videre ind på det svenske og det øvrige internationale marked, oplyser Erik A. Bjørnsen.

Han er den ene af foreløbig to fuldtidsmedarbejdere i firmaet, som også har 9 freelancekonsulenter. Sideløbende konsulentarbejde har holdt firmaet fri af venturekapital til investeringer, og mens Mobitech indtil nu kun lige er løbet rundt, så forventer Erik A. Bjørnsen et større overskud i år.

Mobitechs medarbejdere har en ballast af viden fra stillinger hos eksempelvis Philips, Nokia, Sonofon, Orange og Telia. I dag er Mobitech en af Telias eksterne rådgivere inden for mobile løsninger, og Mobitech samarbejder med alliancepartnere indenfor IT og telekommunikation. Det gælder blandt andre CSC Scandihealth og Teknologisk Institut. Blandt produkterne er et SMS-system til eksempelvis sundhedsvæsenet, som skal minde patienter om mødetider, og i det system er der en række andre anvendelsesmuligheder. Mobitechs fokus er SMS, MMS, WAP samt 3G teknologier med integrering af Internet og telekommunikation.

Det tre år gamle firma Mobitech fra Kastrup ved København har efter et svært første år i 2001 med kun […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.