tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Orifarm vandt første runde mod AstraZeneca om parallelimport

Lægemiddelimportøren Orifarm på Fyn får indtil videre lov til fortsat at sælge parallelimporterede lægemidler på det svenske marked. Lægemidlerne er oprindeligt fremstillet af AstraZeneca, og medicinalgiganten har stævnet Orifarms svenske datterselskab for krænkelse af ophavsretten. Baggrunden for stævningen er, at Orifarm har ompakket lægemidlerne i nye emballager, som ifølge AstraZeneca bevirker, at de to virksomhedsnavne kan kobles sammen.

AstraZeneca havde samtidig forlangt et midlertidigt salgsforbud, mens man afventer selve retssagen, men fik afslag i både tingsrätt (byret) og hovrätt (landsret) Hovedbegrundelsen for kendelsen var, at Orifarm allerede har tilpasset emballagerne efter de krav AstraZeneca har fremsat, og der var dermed ikke tilstrækkelig grund til et midlertidigt forbud.

Derimod skriver både tingsrätten og hovrätten i sine præmisser, at meget taler for, at Orifarms mærkning af emballagerne har været ulovlig, men det spørgsmål afgøres først i selve retssagen, der tidligst forventes indledt til næste år.

Lægemiddelimportøren Orifarm på Fyn får indtil videre lov til fortsat at sælge parallelimporterede lægemidler på det svenske marked. Lægemidlerne er […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad