lördag 20 april 2024

inloggad som

Ny rapport skal øge forskerparkernes samarbejde

En undersøgelse indledes i disse dage for at klarlægge, hvordan Øresundsregionens forskerparker og deres teknikvirksomheder kan komme til at samarbejde mere. En første delrapport skal være klar ved udgangen af marts. Den skal belyse forudsætningerne og mulighederne for øget samarbejde og bliver afgørende for, om projektet går videre til konkret gennemførelse.

— I dag er samarbejdet lig nul, hævder Anders Hjortsman hos Paradigmmäklarna, der gennemfører undersøgelsen. Han var indtil for nylig projektleder på Øresund IT Academy.

I opgaven indgår endvidere en sammenligning af, hvordan forskerparker i England, Tyskland og Polen arbejder. Hvis samarbejdet i Øresundsregionen bliver en succes, er der planer om at udvide det til et virtuelt netværk med udvalgte europæiske forskerparker.

Undersøgelsen finansieres hovedsageligt af Region Skåne og Medicon Valley Academy. Desuden bakkes arbejdet op af Øresund Science Region, Lunds kommune samt forskerparkerne Symbion i København, Ideon i Lund og Minc i Malmö.

En undersøgelse indledes i disse dage for at klarlægge, hvordan Øresundsregionens forskerparker og deres teknikvirksomheder kan komme til at samarbejde […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.