fredag 23 februari 2024

inloggad som

Industrifonden fuldfører kæmpeinvestering i Mitra

Industrifonden har indskudt 15 millioner svenske kroner i Mitra Medical Technology AB i Lund. Investeringen er sket i to trin og er en del af en nyemission på i alt 30 millioner, hvor Mitras nuværende ejere står for resten.

Også efter emissionen er Inter IKEA største ejer i selskabet med 44 procent. InnovationsKapital har 12 procent. Industrifondens andel er 11,5 procent. Grundlæggerne af selskabet, adm. dir. Bengt E. B. Sandberg og en gruppe forskere, har nu 16 procent.

Mitra har i 2003 gennemført et vigtigt klinisk studie hos onkologen på Lunds universitetshospital. Studiet har to formål; dels at vise at Mitras blodrensningssystem MitraDep er sikkert og effektivt, dels at Mitras nye lægemiddel, modificerede antistoffer rettet mod specifikke tumorer, kan anvendes uden uacceptable bivirkninger.

Blodrensningssystemet og Mitras lægemiddel udgør tilsammen Mitras nye behandlingsmetode. Studiet er ved at være afsluttet, og resultaterne – baseret på en tidligere udarbejdet interimrapport – er ifølge Bengt E. B. Sandberg ”usædvanligt gode”.

Ved årsskiftet 2004/2005 skal virksomheden gennemføre endnu en nyemission.

Industrifonden har indskudt 15 millioner svenske kroner i Mitra Medical Technology AB i Lund. Investeringen er sket i to trin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.