tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Nyt kuvøsesystem klar i Lund – men der mangler penge

Lige efter nytår får Lund et nyt kuvøsesystem til støtte for forskere, der starter egen virksomhed og mere erfarne iværksættere med nye projekter i støbeskeen. Bag projektet, kaldet Lund Business Incubator, står Lunds universitet, forskerparken Ideon, Teknikbrostiftelsen i Lund, Region Skåne og Lunds kommune.

Lund Business Incubator består af fire dele, hvoraf et par er helt nye satsninger. Det er dels et rendyrket kuvøsemiljø med vejledning i virksomhedsudvikling, dels en organiseret mulighed for at leje lokaler og udstyr på Lunds universitet til udviklingsvirksomheder, der har behov for adgang til avanceret laboratorieudstyr. Til disse nye satsninger skal lægges studenterkuvøsen Venture Lab og en fortsættelse af Ideons nuværende væksthus.

Stadig mangler man dog finansiering af lokaler, en projektledertjeneste og forskellige netværksaktiviteter. Håbet er, at Vinnova (Verket för Innovationssystem) vil stå for halvdelen af budgettet. Også Lunds kommune forventes at bidrage med penge, og det samme gælder private sponsorer.

Lige efter nytår får Lund et nyt kuvøsesystem til støtte for forskere, der starter egen virksomhed og mere erfarne iværksættere […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.