lördag 20 april 2024

inloggad som

AstraZeneca-chef ny direktør for Herlevfirma

Lars Hedbys, tidligere chef for AstraZenecas forskningsanlæg i Lund, er tiltrådt som ny adm. dir. for Synarc A/S i Herlev. Selskabet har 35 ansatte i Danmark og lige så mange i Hamburg.

Synarc er eksperter inden for røntgenteknik og udfører kliniske afprøvninger for medicinalfirmaer. Foruden traditionel røntgen, der anvendes ved afprøvning af nye lægemidler mod for eksempel knogleskørhed og artrose, arbejder selskabet blandt andet med magnetresonanskameraer, ultralyd og computertomografi.

I øjeblikket gennemføres omkring 100 kliniske studier med sammenlagt 50.000 patienter rundt om i verden. Synarc blev stiftet i 1998 ved en fusion mellem fem forskellige laboratorier i Europa og USA. Senere blev et sjette laboratorium opkøbt. En af de større ejere er U.S. Venture Partner. Koncernen har i dag 230 ansatte, og mange er førende forskere på deres felt, ifølge Hedbys. Den danske virksomhed er baseret på en knopskydning fra CCBR, Center for Clinical and Basic Research i Ballerup. Grundlægger er Claus Christiansen. Virksomheden er stadig under opbygning, men giver overskud.

Lars Hedbys er doktor i anvendt biokemi og begyndte hos AstraZeneca i 1989. Han sidder endvidere i bestyrelsen for Medicon Valley Academy.

Lars Hedbys, tidligere chef for AstraZenecas forskningsanlæg i Lund, er tiltrådt som ny adm. dir. for Synarc A/S i Herlev. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.