tisdag 23 juli 2024

inloggad som

Position Skånes chef kan blive

Michael Fabri fortsætter som adm. dir. for markedsføringsselskabet Position Skåne. Bestyrelsen besluttede sent fredag eftermiddag at udtrykke sin fortsatte tillid til Fabri, efter at et flertal af selskabets ansatte i en skrivelse havde udtrykt deres mistillid til ham.

Bestyrelsen skal nu sammen med en ekstern konsulent undersøge Position Skånes ledelse og organisation. I opgaven indgår en undersøgelse af om selskabet kan drives med færre ansatte og flere eksterne konsulenter.

Ifølge de ansattes protestskrivelse er direktøren ude af stand til at kommunikere med personalet, han går udenom medarbejderne og hyrer i stedet eksterne konsulenter, og han er udeblevet fra flere vigtige møder med investorer, kunder og samarbejdspartnere.

Michael Fabri er tilfreds med at bestyrelsen engagerer sig i sagen, men vil i øvrigt ikke kommentere personalets kritik.

Position Skåne blev stiftet ved årsskiftet gennem en sammenlægning af Skånes turistråd og Region Skånes investeringsfremmende aktiviteter. Selskabet ejes af Region Skåne og Skånes kommuner.

Michael Fabri fortsætter som adm. dir. for markedsføringsselskabet Position Skåne. Bestyrelsen besluttede sent fredag eftermiddag at udtrykke sin fortsatte tillid […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Podd: Så gick det efter Darknästet

  Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

 • Så ska han dubbla försäljningen

  – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

 • Rapportflod vecka 29

  Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

 • Enzymatica byter affärsmodell

  Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.