fredag 21 juni 2024

inloggad som

Region Skåne siger ja til sammenlagt Øresundsorganisation

Region Skåne støtter planerne om en sammenlægning af de to informations- og markedsføringsorganisationer Øresunddirekt og Øresund Network. Det besluttede det regionale udviklingsnævn på sit møde i går.

Regionen er en af ejerne af Øresund Network og vil nu underskrive en intentionsaftale med de øvrige involverede: Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) og de respektive ansvarlige ministerier i Danmark og Sverige.

Hensigten med sammenlægningen er blandt andet at spare penge.

Informationskontoret Øresunddirekt ved Stortorget i Malmö bliver ikke berørt af sammenlægningen.

Region Skåne støtter planerne om en sammenlægning af de to informations- og markedsføringsorganisationer Øresunddirekt og Øresund Network. Det besluttede det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]