lördag 20 april 2024

inloggad som

CNN anvender billedteknik fra Olicom-selskab i Irak-dækningen

Nyhedskanalen CNN lancerede i weekenden zoombare billeder af Iraks hovedstad Bagdad på sin hjemmeside CNN.COM. Den tekniske løsning til zoomning af billederne er leveret af børsnoterede Olicoms porteføljeselskab Scalado i Lund.

Scalados adm. dir. Mats Jacobson må ikke udtale sig om aftalen med CNN, men bekræfter at selskabets teknik ligger bag zoomfunktionen. Det fremgår også i et par sekunder hvor det første billede hentes og teksten ”Powered by Scalado ImageZoom” vises.

Selv om det er hemmeligt hvor meget CNN betaler til Scalado, konstaterer Mats Jacobson at eksponeringen allerede har haft stor effekt. Antallet af besøg på Scalados hjemmeside steg det første døgn med flere tusind procent, og selskabet var tvunget til at udvide internetkapaciteten for at betjene alle dem der downloadede demoversioner.

— Det er naturligvis i en kedelig sammenhæng som krig, men vi har fået en opmærksomhed vi ikke engang havde drømt om. Det her er en ekstrem mulighed for at få vores navn frem i USA, siger Mats Jacobson.

Scalados teknik gør det muligt hurtigt at zoome i billeder på internettet og via mobiltelefoner, eftersom metoden med at sende og vise billedinformationen kun kræver ganske lidt båndbredde. Billederne på CNN’s hjemmeside er satellitbilleder over det centrale Bagdad, og det er muligt at zoome ind på flere af Saddam Husseins præsidentpaladser. Indtil videre er det ikke muligt at se effekterne af bombningerne, eftersom CNN kun viser billeder fra før krigen brød ud. Forklaringen findes i en fodnote: ”CNN’s policy is to not report information that puts operational security at risk.” Nyere billeder offentliggøres først når det amerikanske militær har givet tilladelse.

CNN’s særlige Irak-site WarTracker kan nås via CNN.COM eller på den direkte adresse http://www.cnn.com/SPECIALS/2003/iraq/war.tracker/index.html

Nyhedskanalen CNN lancerede i weekenden zoombare billeder af Iraks hovedstad Bagdad på sin hjemmeside CNN.COM. Den tekniske løsning til zoomning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.