lördag 2 december 2023

inloggad som

Nyt bredbåndsselskab vokser hurtigt i Lund

Et nyt bredbåndsselskab er i al ubemærkethed ved at vokse sig stort i Lund. Lunds stadsnät AB har allerede omkring tusind husstande som kunder og regner med at hver ny ejendom der sluttes til nettet, er lønsom inden for 36 måneder. Derudover afholder man sig fra andre forretninger.

Selskabet regner med at tilslutte omkring 5.000 nye husstande om året og vil give overskud inden for 12-18 måneder. Opbygningen har stået på i godt et halvt år.

Det vigtigste konkurrenceparameter er kapaciteten – kunderne får 100 Mbit inden for Lund-området til priser der slår dagens betydeligt langsommere ADSL-abonnement. Lunds stadsnät er sammenkoblet med forskerparken Ideon, Lunds universitet og universitetssygehuset. Dermed kan brugeren sidde hjemme og arbejde for virksomheden eller institutionen, uden at mærke nogen forskel i hastighed.

Lunds stadsnät er helt privatejet. Bag selskabet står en gruppe iværksættere på Ideon. Adm. dir. er Björn Lundmark.

Lunds stadsnät har ingen ambitioner om at eje lyslederkabler, men lejer sig ind hos Lunds Energi og får adgang til gigabithastighed. Derefter lader man ejendomsejerne selv betale for netværket i husene. I stedet fokuserer selskabet på at ”sætte strøm” på bynettet, hvilket vil sige at man skaffer det udstyr der kræves for at gøre datatrafik mulig. I dag kan udstyret fås for priser helt ned til en tiendedel af hvad det kostede for bare et par år siden – ”takket være” en række konkurser blandt tidligere bredbåndsoperatører.

Et nyt bredbåndsselskab er i al ubemærkethed ved at vokse sig stort i Lund. Lunds stadsnät AB har allerede omkring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad