lördag 20 april 2024

inloggad som

QPharma indgår aftale med verdensorganisation

Medicinalfirmaet QPharma i Malmö har indgået en aftale med den politisk uafhængige, internationale organisation Population Council med hovedkontor i New York. Sammen med organisationen skal QPharma udvikle en type præventive midler, vaginalringe, baseret på Population Councils patent og kliniske studier.

– Det betyder et stort løft for os, og det er en prestigefyldt organisation vi indgår aftale med. Vi stiller vores kompetence til rådighed, og de finansierer projektet, siger adm. dir. PerÅke Oldentoft.

Aftalen er et tocifret millionbeløb værd. QPharmas lokaler skal nu bygges om til produktion af ringene forud for de kliniske fase III-studier. Når produktet senere udlicensieres til kommerciel produktion, håber PerÅke Oldentoft at virksomheden også får lov at varetage den.

QPharma blev dannet i 1999 ved knopskydning fra medicinalfirmaet Ferring og ejes nu af det hollandske holdingselskab Nordic Geneesemiddelen B.V. Virksomheden beskæftiger sig med formulering, produktion og afprøvning af lægemidler og har 110 ansatte. Blandt kunderne er Pharmacia, Ferring og Amarin Development. Den nye aftale er et vigtigt skridt på QPharmas vej fra kontraktproducent til fullservice-virksomhed inden for medicinalområdet.

Medicinalfirmaet QPharma i Malmö har indgået en aftale med den politisk uafhængige, internationale organisation Population Council med hovedkontor i New […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.