tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Dansk-svensk konsortium satser stort på livmoderprøveanalyse

Et konsortium bestående af en skånsk og flere danske venturekapitalaktører har overtaget 100 procent af aktierne i Århusfirmaet CCSS som nu skifter navn til Visible Diagnostics.

Investeringen, der er på 30 millioner kroner i alt, foretages af InnFond, Radiometer Venture Fond, fonden Innovationsinvestering, Øresund Healthcare samt Malmöhus Invest. De danner et ”Øresundskonsortium” specielt til denne forretning, formentlig med ambitioner om at forsøge at finde flere gode fælles investeringsobjekter i fremtiden. Hvor store andele de respektive parter har i aftalen giver man ingen oplysninger om.

Medicoteknikvirksomheden Visible Diagnostics har udviklet og fået patent på en avanceret metode til digital screening af livmoderhalsprøver, som tages i meget store mængder for at spore cancer tidligt. Virksomhedens metode bevirker at den første frasortering af omtrent halvdelen af alle prøver bliver væsentlig mere effektiv og ikke kræver manuel analyse.

Visible Diagnostics, som hidtil har været ejet af konsulentfirmaet Dimac i Århus, skal flytte til København. En ny adm. dir., Kim Arvid Nielsen, er allerede blevet udpeget, og inden længe vil der, efter hvad Rapidus erfarer, også blive indsat en ekstern person som bestyrelsesformand.

Et konsortium bestående af en skånsk og flere danske venturekapitalaktører har overtaget 100 procent af aktierne i Århusfirmaet CCSS som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.