onsdag 28 februari 2024

inloggad som

Biotekfirma i Ideon søger nyt millionbeløb

Alligator Bioscience i forskerparken Ideon i Lund søger ny kapital. Adm. dir. Niels Siegbahn leder efter en større, institutionel investor og håber at få tilført omkring 30 millioner svenske kroner inden sommer. Pengene skal blandt andet anvendes til at udvikle et par af virksomhedens egne projekter og forventes at række i op mod to år.

Selskabet har også ambitioner om at øge omfanget af kundeprojekter for at styrke økonomien. Kundeprojekterne er generelt selvfinansierende, men de store indtægter skabes primært i form af royalties når kundens salg er kommet i gang.

Alligator Bioscience, der fra starten var et knopskydningsfirma fra BioInvent, arbejder med en teknik der øger effektiviteten hos proteiner og deres funktioner. De forbedrede proteiner kommer til anvendelse både i medicinalbranchen og i industrielle sammenhænge, for eksempel i skovindustrien.

I oktober 2002 indgik virksomheden en samarbejdsaftale med AstraZeneca og i december en med diagnostikfirmaet Axis Shield. Hos AstraZeneca skal Alligators teknik bruges til at forbedre et protein som indgår i et nyt lægemiddel, mens teknologien hos Axis Shield skal styrke egenskaberne ved et antistof som bruges til at opdage B12-vitaminmangel hos mennesker, noget der blandt andet kan forårsage hukommelsesproblemer hos ældre.

Alligator Bioscience i forskerparken Ideon i Lund søger ny kapital. Adm. dir. Niels Siegbahn leder efter en større, institutionel investor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad