fredag 19 april 2024

inloggad som

Bio-VC styrker forretningssiden

Ventureselskabet BankInvest Bio Venture styrker sin forretningsmæssige kompetence med to medarbejdere – en advokat og en finansielt orienteret medarbejder.

BankInvest Bio Venture har traditionelt haft en markant faglig profil med stærk fokus på videnskabelige kompetencer. Den skærpede forretningsfokus afspejler tendensen ude i biotekselskaberne, hvor ledelserne også i højere grad må forholde sig til spørgsmål om kapital og forretningsudvikling frem for videnskab.

— Vi er ved at udbygge vores team med endnu en forretningsmæssigt orienteret medarbejder og en advokat. Det gør vi med henblik på transaktioner og for at få en mere operativ profil, siger direktøren for BankInvest Bio Venture, Jesper Zeuthen.

Han har selv en forskerbaggrund med en akademisk karriere indenfor biokemi, forskningschef hos Novo Industri A/S, og i Kræftens Bekæmpelse som chef for afdelingen for cellebiologi og kræft ved Fibiger Instituttet.

Jesper Zeuthen ser et stort behov for konsolidering i biotekindustrien – særlig i Europa, hvor der nu ifølge finanshuset J.P. Morgan er flere biotekselskaber end i USA, nemlig 1570 mod 1273 amerikanske. Forskellen er, at de europæiske er meget mindre, og kun 6 pct. er børsnoteret mod 28 pct. i USA.

Som investor vil BankInvest Bio Venture skubbe på konsolideringen og andre nødvendige forretningsmæssige aktiviteter såsom partnerskaber og licensaftaler med den farmaceutiske industri. Tiltag der kan tilføre biotekselskaberne hårdt tiltrængt kapital, i en tid, hvor venturekapitalselskaberne ikke selv har så meget at gøre godt med.

(Nyheden er leveret af Biotech Denmark med eneret for Rapidus.)

Ventureselskabet BankInvest Bio Venture styrker sin forretningsmæssige kompetence med to medarbejdere – en advokat og en finansielt orienteret medarbejder. BankInvest […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.