lördag 20 april 2024

inloggad som

Nystartede Zelmic fordobler staben og flytter til Lund

Medicoteknikvirksomheden Zelmic fordobler inden længe personalestyrken fra fem til ti ansatte og flytter til Lund.

Selskabet, der beskæftiger sig med ”drug delivery” – altså nye patenterede metoder til hvordan patienterne kan udnytte medicin med bedst mulig effekt, etablerer sig til januar næste år i Lund og forlader Malmö hvor virksomheden blev grundlagt.

Zelmic ledes af adm. dir. Åke Lindahl, en opfinder der har en fortid som både forskningschef og senior scientist hos Bioglan i Malmö. Bioglans engelske moderselskab gik konkurs tidligere i år hvilket medførte en opsplitning af det svenske datterselskab i to. Parallelt med denne proces valgte Lindahl og nogle kompagnoner at starte i eget regi. Lindahl har tidligere også arbejdet hos Ferrosan.

Zelmics virksomhed er baseret på langsigtede aftaler med enkelte større kunder. Hidtil har starten og ekspansionen kunnet finansieres med egne indtægter uden tilførsel af ekstern venturekapital. En nær samarbejdspartner er britisk-schweiziske Sky Pharmaceuticals, som er det firma der drev en del af det svenske Bioglan videre.

Medicoteknikvirksomheden Zelmic fordobler inden længe personalestyrken fra fem til ti ansatte og flytter til Lund. Selskabet, der beskæftiger sig med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.