tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Fire nye patenter til CellaVision i Lund

Lundvirksomheden CellaVision har hidtil i år fået fire nye patenter bevilget, tre i Sverige og et i USA. Virksomheden har udviklet et produkt, som tæller og via billedanalyse automatisk klassificerer hvide og røde blodlegemer i en blodprøve.

To af patenterne omhandler en ny metode til at fremstille blodudstrygninger og til at undersøge blodudstrygninger med en roterende teknik svarende til en CD-afspiller.

— Hvis prøven roterer kan man holde en højere hastighed. I dag flyttes prøven langs x- og y-aksen hvilket kan være en bremsende faktor, siger Johan Ericsson, udviklingschef hos CellaVision.

Et andet patent drejer sig om en metode til ved hjælp af billedbehandling at skabe skarpere farvebilleder, ofte bedre end objektiverne i forstørrelsesglassene kan klare. Det fjerde patent, som gælder for USA, handler om automatisk fokusering med mikrometerpræcision af cellebillederne i blodudstrygningerne.

Sammenlagt har CellaVision nu ti godkendte patenter og yderligere 9 ansøgninger. Næste skridt bliver sandsynligvis at indgive en PCT-ansøgning om patentbeskyttelse i EU og en ansøgning til USA vedrørende de opfindelser som nu er blevet patenteret i Sverige.

Lundvirksomheden CellaVision har hidtil i år fået fire nye patenter bevilget, tre i Sverige og et i USA. Virksomheden har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.