lördag 20 april 2024

inloggad som

TeknoSeed nulstilles og starter forfra med 2 x 40 millioner

Teknikbrostiftelsen i Lund pumper 40 millioner svenske kroner i det hidtil fuldt ejede venturekapitalselskab TeknoSeed som beskæftiger sig med unge, forskningsbaserede vækstvirksomheder. Det sker efter at den nuværende aktieportefølje er blevet overført til Teknikbrostiftelsen for at gøre det lettere at opnå en ny struktur i TeknoSeed.

— Hensigten er at nogle nye, private partnere skal gå ind med samme beløb som os, siger Teknikbrostiftelsens adm. dir. Sven-Thore Holm til Rapidus. Jeg regner med at forhandlingerne med to-tre andre parter er afsluttet inden længe. Så har vi skabt et nyt TeknoSeed med en blanding af offentlig og privat kapital.

Sven-Thore Holm understreger at det i øjeblikket fuldinvesterede TeknoSeed, som blev startet med 60 millioner i kapital i 1997, skal være en drivende kraft i det sydsvenske erhvervsliv, og at den nye kombination med private partnere kan få en særdeles vigtig rolle i denne forbindelse.

Hvem forhandlingspartnerne er, vil han ikke afsløre i dag. En tidligere tiltænkt deltager i TeknoSeeds omstart, statliga Industrifonden, er ikke med i den nye konstellation.

Teknikbrostiftelsen i Lund pumper 40 millioner svenske kroner i det hidtil fuldt ejede venturekapitalselskab TeknoSeed som beskæftiger sig med unge, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.