torsdag 20 juni 2024

inloggad som

OECD-forskere undersøger Øresundsregionen

Om to uger besøger fire internationale forskere Øresundsregionen for på vegne af OECD at studere storbyregionen og udviklingen inden for blandt andet arbejdsmarked, erhvervsliv samt uddannelse og forskning. Forskerne skal møde omkring 90 personer på deres ugelange besøg.

Vært for besøget er Øresundskomiteen. Projektet finansieres også af Malmø by, Københavns kommune, Region Skåne, Hovedstadens Udviklingsråd, Erhvervs- og Boligstyrelsen, NUTEK (Verket för näringslivsutveckling i Sverige) og Øresundsuniversitetet. Desuden har man ansøgt om midler fra Interreg IIIA.

Ifølge Torben Aaberg hos Øresundskomiteen er det første gang at OECD under sine storbyundersøgelser studerer en grænseregion. Formålet er blandt andet at finde ud af hvad der fremmer integrationen.

Rapporten skal præsenteres i december efter godkendelse af OECD’s Territorial Development Committee.

Om to uger besøger fire internationale forskere Øresundsregionen for på vegne af OECD at studere storbyregionen og udviklingen inden for […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]