tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Ingen beslutning om IT-park i Ørestaden før Finansloven

Den langtrukne beslutning om, hvem der skal bygge og drive den nye IT-forskerpark i Ørestaden, forsinkes yderligere af det danske regeringsskifte.

De kritiserede udbudsbetingelser skal gennemgås af den nye videnskabsminister Helge Sander fra Venstre, og et nyt udbudsmateriale kan ikke være klart, før den nye regerings finanslov er vedtaget en gang i marts. Det oplyser Uffe Gebauer Thomsen, fuldmægtig i det nystiftede Ministerium for videnskab, teknologi og udvikling, hvortil spørgsmålet om forskerparken er flyttet i forbindelse med regeringsomdannelsen.

Der skal endvidere indledes diskussioner med de tre danske konsortier, som tidligere har vist interesse, men som alle forkastede de udbudsbetingelser, den tidligere danske regering havde opstillet. Blandt andet er der tanker om en tydeligere fokusering på driften af forskerparken og finansiering af nystiftede virksomheder frem for opførelse af bygningerne. Først skal embedsmændene i det nye ministerium dog sætte sig ind i spørgsmålet.

Den langtrukne beslutning om, hvem der skal bygge og drive den nye IT-forskerpark i Ørestaden, forsinkes yderligere af det danske […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.