fredag 23 februari 2024

inloggad som

Malmø indskyder flere millioner og starter ”Inkubatoren” op igen

Et nyt, fuldt kommunalt ejet selskab skal stiftes af Malmø By for at genopstarte den kuvøsevirksomhed, som blev lagt i mølposen tidligt på foråret, da teknikparken Andra Varvets aktiviteter blev afbrudt. Det er, erfarer Rapidus, hovedindholdet i den plan for Malmøs fortsatte satsning på virksomheder og vækst på det gamle Kockumsområde, som bliver offentliggjort en gang i december.

Et endnu ikke fastlagt antal millioner bevilges til at skabe et miljø for en klynge virksomheder i direkte tilslutning til Malmö Högskola. Andre interessenter såsom stiftelser, fonde, venturekapitalselskaber mv. skal derefter indbydes til at finansiere forskellige delprojekter og nye initiativer.

Et nyt, fuldt kommunalt ejet selskab skal stiftes af Malmø By for at genopstarte den kuvøsevirksomhed, som blev lagt i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.