tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Jostra i Lund går ind på blodmarkedet

Jostra i Lund går efter årsskiftet ind på et nyt forretningsområde. Det er det voksende marked for blodrensning, der lokker Jostra. Inden for omkring et år regner adm. dir. Erik von Schenk med, at omsætningen vil stige kraftigt.

Jostra har købt rettighederne til udvikling, produktion og salg af en ny blodcelleseparator fra det schweiziske firma Biosafe. Apparatet anvendes under operationer. Det opsamler blod fra operationssåret og skiller de røde blodlegemer ud fra blodet. Blodlegemerne kan derefter føres tilbage til patienten.

— Blod er dyrt, og mange føler usikkerhed over for at modtage andre menneskers blod.

Sådan forklarer Erik von Schenk den voksende efterspørgsel efter blod. Det internationale marked anslås til 300 millioner dollars om året.

Blodcelleapparatet lanceres internationalt i løbet af første kvartal 2002. Fremstillingen af apparatet skal foregå i Lund, hvor Jostra i år har udvidet kraftigt. Antallet af ansatte er hidtil vokset fra 30 til 55. Omsætningen er steget med 146 procent fra 74 millioner svenske kroner. Overskuddet har udviklet sig tilsvarende, oplyser Erik von Schenk. Virksomheden anvender årligt 20-25 procent af overskuddet til udvikling.

Jostra i Lund går efter årsskiftet ind på et nyt forretningsområde. Det er det voksende marked for blodrensning, der lokker […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.