lördag 20 april 2024

inloggad som

Decuma i Lund får prestigeordre fra Casio

Den japanske teknikkoncern Casio køber Ideonvirksomheden Decumas løsning til tolkning af håndskrift. Teknikken, som er udviklet af matematikere ved Lunds universitet, er blevet bygget ind i Casios nye håndcomputer Cassiopeia Pocket Manager BE-300, som netop er blevet lanceret på det amerikanske marked. Det er første gang Decumas produkt når ud til forbrugerne.

— Det her er et gennembrud for os, en anerkendelse fra en stor aktør på markedet, siger Anders Berglund, marketing- og salgsdirektør, der endvidere fortæller, at aftalen med Casio blev forhandlet hjem på rekordtid i løbet af sommeren og er langsigtet.

— Aftalen med Casio er betydeligt større end det her, og samarbejdet fortsætter på mange fronter. Vi har flere projekter i gang med dem, afslører adm. dir. Roger Larsson.

Blandt andet videreudvikler Decuma sin teknik til også at omfatte japansk håndskrift. I dag eksisterer der løsninger til latinske og kinesiske tegn.

— Der er nok mange, som ikke forstår, hvor stort det er for et lille firma fra Lund at slå igennem inden for håndskriftstolkning hos en japansk virksomhed, siger Roger Larsson.

Decuma har 23 ansatte og tjener primært penge på forskellige former for royalty- og licensindtægter, men også på konsulentbistand omkring tilpasning af teknikken til produkter, der skal indeholder håndskriftstolkning.

Grundlæggerne ejer godt 50 procent af selskabet. Venturekapitalselskabet Visionalis med Axis’ grundlægger Mikael Karlsson i spidsen ejer knap 20 procent, efter at man ved årsskiftet investerede ti millioner svenske kroner. Resten ejes af ”forretningsenglene” Tage Dolk, Svante Carlsson, Peter Jörgensen og Anders Sixtensson samt personalet.

Den japanske teknikkoncern Casio køber Ideonvirksomheden Decumas løsning til tolkning af håndskrift. Teknikken, som er udviklet af matematikere ved Lunds […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.