lördag 20 april 2024

inloggad som

Cureon A/S fra Symbion udvikler allergistof fra i år

Den kun ét år gamle virksomhed Cureon A/S fra Symbion Forskerpark i København er i voldsom vækst, og allerede inden udgangen af i år tages en ny DNA-metode i brug i udviklingen af et lægemiddel mod allergi. Den meget nye DNA-metode kan bruges til flere lægemidler, og derfor var det forventet, at udvælgelsen ville tage meget længere tid. Efter valget af det første stof i en serie lægemidler med den ny metode, skal allergimidlet testes på mennesker allerede næste år.

— Og det er meget hurtigt, siger medejer og direktør for Cureon A/S, Leif Helth Jensen.

Cureon har de terapeutiske rettigheder til en ny DNA analog kaldet LNA (Locked Nucleic Acid), som kort fortalt kan forhindre gener i at danne et sygdomsfremkaldende protein. Baseret på retten til LNA vil Cureon udvikle egne lægemidler mod cancer og inflammatoriske sygdomme sammen med akademiske og kommercielle partnere. Og det er den proces, som er gået hurtigt.

Sidste år havde Cureon fire ansatte, i dag 36, og Cureon regner med 40 ansatte inden nytår. Cureon fik for syv måneder siden 78 millioner danske kroner fra investorer. Innovationskapital fra Sverige er hovedinvestor, og andre investorer er Bio Fund fra Finland, Teknoinvest fra Norge samt Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Novo A/S og Leif Helth Care A/S fra Danmark. Noget tyder på, at investorerne får pengene hurtigt igen for også andre forretningsområder er i udvikling.

— Vi venter indtægter allerede i år fra kontraktforskning for andre firmaer, siger Leif Helth Jensen.

Den kun ét år gamle virksomhed Cureon A/S fra Symbion Forskerpark i København er i voldsom vækst, og allerede inden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.