tisdag 25 juni 2024

inloggad som

En ny adm. dir. overtager et veldækket bord i Medicon Valley

Af Jan Wifstrand

Om bare nogle dage udnævnes en ny administrerende direktør i Medicon Valley Academy (MVA).

En organisation i strategisk krise, plaget af intern splid og ledelsesproblemer.

Nej, det er ikke tilfældet.

Når den adm. dir. udskiftes og årsagen helt klart er uenighed om mål og midler, og det desuden fremgår, at der foreligger interessemodsætninger som er svære at overkomme, ja så er det gefundenes Fressen for medierne at benytte krisestemplet og spekulere i sammenbrud. Sådan er det altid, når en virksomhed eller en institution havner i problemer af denne art, og mange gange stemmer billedet. Et nærmere studie af tilstanden i Medicon Valley Academy giver dog ingen særlig grund til sådanne beskrivelser.

Det er omtrent ligesom med Sveriges Television. Chefen udskiftes, under skrig og skrål fra omverdenen, men produktionen fortsætter og videreudvikles endda.

Rapidus kan i dag afsløre, at MVA har nået endnu en milepæl i sine aktiviteter. Organisationen har for nylig sprængt 200-muren, har altså 200 virksomheder og institutioner som medlemmer, efter at være blevet forvandlet til en medlemsorganisation for kun halvandet år siden. Det er en strålende succes, en tilstrømning af betalende medlemmer som mange ville misunde dem. For bare et år siden var medlemstallet under 90. Stigningen er sikkert en effekt af den større opmærksomhed, som er blevet de mellemstore og små virksomheder til del.

Men der er flere positive faktorer, som man skal være opmærksom på:

1) Mens Øresundsregionen som begreb er blevet markedsført både klodset og uden stringens, er varemærket Medicon Valley trængt ind hos en lang række af de allertungeste aktører, ikke mindst den danske regering og myndighederne. Også internationalt anerkendes organisationen i dag som vigtig og kompetent. (Bemærk at der kommer et nyt eksempel på dette i mandagens nyhedsbrev). Tilbage står blot også at få Stockholms nationale beslutningstagere til at indse, hvordan biotekmafiaen vokser sig stærk i Øresundsregionen.

2) Hyggelige, men måske ikke altid så vigtige arrangementer og konferencer er blevet løbende forbedret, hvilket betyder, at MVA bliver en stadig mere interessant samarbejdspartner. I efteråret afholdtes Baltic Biotech Science and Business Forum i Rostock, for eksempel, med tyske Biocon Valley (se også Rapidus’ analyse 10. maj) som arrangør, men med det stærkt ønskede MVA som samarbejdspartner.

3) Undertiden har skåninger i MVA sat spørgsmålstegn ved den påfaldende danskstyrede profil og tyngde, som organisationen har fået. Rapidus’ spekulation (den er godt underbygget, meningen er at du, som læser dette, skal tro os) er, at dette er blevet diskuteret en hel del internt, og at konsekvensen med al sandsynlighed bliver forstærkede ressourcer ved MVA’s Lundkontor.

Det er godt, biotek- og medicinalaktiviteten er meget høj også på den skånske side, Medicon Valley har det ganske godt på begge sider.

Peter Halkens efterfølger har en meget stimulerende opgave. Bordet er ganske veldækket, ”Mediconceptet” er i rivende udvikling.

Af Jan Wifstrand Om bare nogle dage udnævnes en ny administrerende direktør i Medicon Valley Academy (MVA). En organisation i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.