fredag 21 juni 2024

inloggad som

Øresundshjemmesiden Orelink.com i konkurs

Det lykkedes ikke at finde en ny ejer til den nedlagte dansk-svenske B2B-site Orelink.com. Nu er selskabet bag hjemmesiden, Marknadsplatsen i Öresundsregionen AB, gået i betalingsstandsning med en gæld i størrelsesordenen 600.000 til 1,5 millioner kroner.

— Vi førte diskussioner med flere interessenter allerede i efteråret, men så gik luften ud af venturekapitalmarkedet for denne type virksomheder, siger advokat Per-Anders Bengtsson hos advokatfirmaet Lindahl.

— Desuden har det været vanskeligt at fremskaffe kapital i Skåne og svært at få Stockholmsfirmaer til at investere i Skåne.

Ideen var, at Orelink.com skulle være en regional markedsplads for e-handel mellem virksomheder. Hovedejer var Peter Kanekrans. Til de større ejere hørte også Jyllands-Posten.

Det lykkedes ikke at finde en ny ejer til den nedlagte dansk-svenske B2B-site Orelink.com. Nu er selskabet bag hjemmesiden, Marknadsplatsen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]