torsdag 30 maj 2024

inloggad som

Luvits nyemission i fare efter kursfald

E-learningvirksomheden Luvit i Lund kan få svært ved at hente hele deres nyemission på 30 millioner svenske kroner hjem, efter at børskursen i fredags faldt ned under emissionskursen. Nyemissionen skal garantere aktiviteterne i år 2001.

Tegningskursen er sat til 10 kroner sammenlignet med introduktionskursen på 30 kroner, da Luvit blev noteret på Stockholmsbørsens liste Nya Marknaden sidste sommer. Men i fredags dykkede kursen, da den var lavest, til 9 kroner og lukkede på 9,50.

Hvis kursen ikke stiger igen, er der altså ingen grund for de mindre ejere til at tegne aktier i emissionen. Deres andel skal tilføre Luvit ti af de 30 millioner, men Luvits adm. dir. Ola Möllerström er ikke urolig.

— Vi er ikke afhængige af de sidste ti millioner. Aktiviteterne er finansielt sikret for år 2001 med de 20 millioner, vi allerede har fået ind. Desuden er det min faste overbevisning, at kursen vil stige igen, og at tilbuddet vil være fordelagtigt, når det gennemføres i marts, siger han.

Syv millioner indskydes af hovedejerne Lunds universitets utvecklings AB, TeknoSeed, Andante Holding og Icon Medialab. Resten af kapitalen, 13 millioner, indskydes af en række institutionelle investorer.

Ved årsskiftet var likviditeten knap 11 millioner, heraf halvdelen i form af en uudnyttet kassekredit. Luvits driftsresultat sidste år havnede på -43,3 millioner kroner efter goodwillafskrivninger og omstruktureringsomkostninger. Omsætningen var på 22,2 millioner. Selskabet blev i januar tvunget til at reducere sit personale fra 54 til 32 personer for at begrænse omkostningerne.

E-learningvirksomheden Luvit i Lund kan få svært ved at hente hele deres nyemission på 30 millioner svenske kroner hjem, efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Lyft för Joel Eklunds sportföretag

  USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Industridesign vänder efter tuff vår

  Designföretaget Zenit i Malmö pustar ut efter en vår som vd Jonas Svennberg kallar för ”katastrof”. Nu väljer fem av firmans anställda att bli partner i bolaget.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.