lördag 20 april 2024

inloggad som

Sveriges handelsminister kritiserer høje teletakster over Øresund

Sveriges handelsminister Leif Pagrotsky er kritisk over for de høje priser for at ringe over Øresund, efter Rapidus’ sammenligning af teleselskaberne i sidste uge. Undersøgelsen viste blandt andet, at det er betydeligt dyrere at ringe fra Skåne til Danmark end den anden vej, selv med det samme teleselskab.

— Men det værste er nu alligevel, at mens man kan ringe fra Malmø til Kiruna i Nordsverige for 10 øre i minuttet, så falder prisen aldrig under 95 øre i minuttet, når man ringer over Sundet med Telia. Vi taler om den nidobbelte pris for at skabe kundekontakter og benytte leverandører på den anden side, siger Leif Pagrotsky til Rapidus.

Han er også kritisk over for de høje afgifter, som bankerne tager for at overføre penge på tværs af Sundet, noget som Rapidus har påvist i to undersøgelser før og efter broindvielsen. Derimod ser han ingen grund til at gribe ind fra politisk side:

— Både finanssystemet og telekommunikationen er centrale dele af infrastrukturen. Og disse afgifter og prisforskelle er hæmmende for integrationen. Det her er noget erhvervslivet bør engagere sig i og skabe debat omkring, præcis som man har gjort det med brotaksterne. Jeg synes, det ville være en god idé, hvis handelskamrene tog spørgsmålet op og pressede lidt på, eftersom konkurrencen ikke fungerer. Deres tavshed forbavser mig, siger Leif Pagrotsky.

— Jeg troede desuden, at en eller anden bank ville gå sine egne veje i dette spørgsmål, selv om det ikke er nogen god forretning i første omgang.

Rapidus’ undersøgelse af bankerne viste, at den hurtigste og billigste måde at sende penge over Sundet på, var med almindelig post.

— Det er meget interessant, at det 350 år gamle postvæsen, som beskæftiger sig med noget så umoderne som at udbringe fysiske breve, kan slå bankernes elektroniske overførsel af penge, kommenterer Pagrotsky.

Sveriges handelsminister Leif Pagrotsky er kritisk over for de høje priser for at ringe over Øresund, efter Rapidus’ sammenligning af […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.